onsdag 6 februari 2013

En uppdatering

Ja det börjar dra ihop sig till en uppdatering nu kan vissa tycka... Ska jag vara ärlig så har det inte hänt så mycket här uppe värt att skriva om. Men där borde jag kanske tänka om? Stormen med alla fina praktejdrar, makalösa norrsken och svarthalsad trast är svårt att toppa. Detta inlägg blir mer av en "normal" uppdatering. Ska jag hela tiden komma med mer o mer spektakulära uppdateringar blir det svårt att hålla bloggen vid liv :) Vad har hänt då? Jag har sedan jag kom tillbaka från Sverige jobbat en hel del med huset. Isolerat hela loftet nu. Istället för hopsjunkna 4cm tunna isoleringsmattor från 50-talet ligger där nu 21cm tjock varm stenull. Detta gjorde mumma för att behålla värmen inuti huset. Ett jäkla slit att krypa runt på alla fyra och jobba med isolering och framförallt städa ur den gamla. Buuuh, riktigt najs att det är överstökat så jag kan lägga min energi på annat! En annan stor nyhet är att solen är tillbaka. Fick visserligen en smygtitt på den nere i Lule men att se den sega sig upp över fjället var underbart. Nu när den nått över fjällen i söder ljusnar det vid 9 tiden och mörknar vid 14. Börjar bli riktiga dagar här uppe, ljuvligt


 Idag var jag ute i gryningen vid Slettnes. Vindstilla, blå himmel och 10 grader kallt. Ett vacker vintermorgon att ta en tur på. Det jag inte tänkte på var att när det är så kallt och havet är 15 grader varmare är att det blir ett besvärligt värmedaller. Ejderflockarna såg mest ut som ett utsmetat brun-vit streck längs horisonten.
Skärsnäpporna har börjat samla ihop sig i större flockar, för några veckor sedan såg man småflockar på 3-10 fåglar lite här och där (ibland en bit  upp på land till o med) Idag räkna jag på de 2 platser jag besökte, korset och flintodden, till 120 fåglar på bara dessa 2 platser. Antalet som befinner sig runt Slettnes landtunga borde då kanske vara minst en 5-600 fåglar! Jag får kanske ta på mig skidorna och åka runt och inventera dessa nu.

ren lycka att få springa lös i timmar på snöklädd tundra. Hon är något tröttare nu när jag sitter vid datorn :)


 Häromkvällen klippte jag ihop en del av alla mina klipp på norrsken. För att göra filmen lite mer pampig la jag på en låt från filmen med det passande namnet Sunshine. Nu har jag dessutom kommit på hur man laddar upp HD-film på tuben. Så ta gärna en titt på klippet. Glöm ej att ändra kvaliteten till 720pHD o helskärm för att bäst följa med mig ut i vinternatten.En bättre film på den nu så berömda svarthalsade trasten kanske ni även vill se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar