fredag 8 mars 2013

trögstartat

Mars har kommit. Än så länge är det som rubriken säger, trögstartat. Nu när "våren" är här kan det slå till ordentligt med fåglar vid Slettnes. Så jag åker fram och tillbaka varje dag för att inte missa om någon lavin bryter loss. Igår kom en lavin med alkor. ca 25000 på en timme under morgon. Läckert att se det välla fram alkor på detta sättet, dock befann sig fåglarna lååångt ut i NO trots NO-kuling. En man jag träffa här uppe som är fågelintresserad hade förra året vid denna tiden sätt THE lavin av fågel. Efter ca 7 timmar hade han slutat räkna då var han uppe i 1,2MILJONER! Låter helt sjukt. Dessutom hade fåglarna (mest alkor) kommit på 1km avstånd. En sådan dag vill man gärna uppleva. Hyfsat najs matsträck... Bara att fortsätta pendla fram o tillbaka till Slettnes!Många fronter med snö har dragit in senaste veckan och kvicksilvret visar fortfarande 5-7 minus. Det mesta av snön blåser bort så vägarna som inte plogas håller sig öppna av sig själv. Men ibland får man ta lite sats med bilen för att komma ut Slettnes eller Flintodden. Alltid spännande om det ska gå. 2 fastkörningar har det blivit och igår ett dött batteri efter suttit i bilen o kollat sträck med diselvärmaren igång... Roy kom ut o hjälpte mig med startkablar.Tack!


En krabat som gillar snön... Hur länge är en hund valp??


Smyger som katten på havsskum som flyger i vinden...
Sitter mycket och målar nu inför en stundande påsk. Ska ner till Österlen då och konstutställning som vanligt. Blir udda o trevligt att komma hem några veckor innan jag åker upp igen i början av april. Ska försöka lägga ut lite mer bilder på målningar jag gjort här uppe den dagen jag kommer ihåg att ta in kameran från bilen :)
så länge kan jag bjuda på några bilder på praktejdrar i Mehamn

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder...
    Finaste "valpen" VIRA är sig lik :)
    Vi ses snart/Kram Ma o Pa

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiska bilder! Både Du o Vira verkar ha det bra! O lika kallt som här(kallare kanske?).Hoppas på lite varmare till påsken! Ha det bra! Mats o Lisa, Tuvorna

    SvaraRadera