onsdag 28 november 2012

fruset regn och storm

Senaste veckan har det varit ganska gråtråkigt väder med piskande regn som frusit på, för att sen töa och på nytt frysa. Första vinterstormen häromdagen fick huset att vibrera, najs med gamla trähus som rör sig. Inte mycket till fågelskådning att rapportera om. Trutarna i hamnen verkar ha dragit söderut med undantag för ett 50-tal gråtrutar och några vittrutar.


man ska varje fall inte klaga när man har sådana här runt knuten

korparna lika nyfikna som alltid när det kanske finnas något att ätaMan förstår varför tyskarna kallar den för borgmästare...

en något udda gråtrut med inslag av någon polartrutFortsatt en del rastande ejder och alkor på havet. Men det flesta ligger så långt ut att man knappast kan klämma fram en borealis-ejder eller spetsbergsgrissla. Nästan ingen aktivitet på flyttfågel dock kom en vacker hane praktejder flög förbi i en ejderflock nere vid hamen. Det värmde. Veckan har mest fördrivits med att bygga klart köket i huset jag lånar. Nu har jag både köksvask, varmvatten och kylskåp! vilken lyx. Firar nu med en 12årig bowmore (undra hur länge den varar? :)


ungefär hela Gamvik, det mellersta röda huset är det jag bor i.


Men så kom det äntligen lite snö som lyser upp landskapet idag. Var en tur över på Slettnes fågelstation och hjälpte till med att laga en dörr tillsammans med Kåre Grip som är tillsynsman för naturreservatet, våra hundar följde med i skåpet på bilen, vilket Vira tyckte var lite sådär, helt plötsligt inte fick inte hon sitta fram.


 Vira och Dennis koser sig på varnesodden
Kåre Grip med sin kungliga mössa
titteskuret på varnesodden


utsikt mot väst

o mot öst, slettnes fyr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar